Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Welke soorten braces zijn er?

Je hebt vast wel eens iemand met een brace om zien lopen. Het ziet er een beetje gek uit. Iemand heeft ineens een stuk stevig verband om een lichaamsdeel heen. Het is anders dan gips. Als je iemand met gips ziet, weet je zeker dat het foute boel is. Met een brace weet je dat natuurlijk nooit echt zeker. Het kan immers ook gewoon een instabiel gewricht zijn of extra versteviging bieden tijdens het sporten. Wil je weten welke soorten braces er allemaal zijn? Max-Vitaal legt het je graag uit!

Enkelbrace

Een van de meest gebruikte braces is de enkelbrace. De enkelbrace is een brace doe om de enkel heen gaat en de enkel veel steun biedt. Het is een enorm goed hulpmiddel om je enkel te verstevigen. Ben je bijvoorbeeld door je enkel heen gegaan en ben je bang dat het weer gebeurd? Of is je enkel nog niet sterk genoeg na een blessure en wil je wel sporten? Dan is de enkelbrace jouw nieuwe beste vriend. Een enkelbrace zal voorkomen dat je enkel weer dubbel slaat. Let er alleen wel op dat je schoenen waarschijnlijk een maatje groter moeten zijn als je de brace om gaat doen.

Kniebrace

De kniebrace is ook een vaak gebruikt artikel. Eigenlijk biedt de kniebrace hetzelfde aan de knie als de enkelbrace aan de enkel. Sommige mensen hebben niet sterke banden of krijgen tijdens het sporten snel last van hun knie. Het is in dat geval dan een goed idee om je knie stevigheid te bieden door middel van een kniebrace.