Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Zo kun je besparen op vaste lasten

Door de aanhoudende inflatie hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Heb je hier ook last van? Of wil je dit probleem juist voor zijn? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips om geld te besparen op je vaste lasten.

Bespaar op boodschappen

Je kunt op verschillende manieren besparen op je boodschappen. Heel veel mensen gooien nog steeds vaak eten weg. Ze hebben namelijk te weinig inzicht in hun voorraad en ze koken te veel. Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Hier zijn gelukkig oplossingen voor. De eerste oplossing is het gebruiken van een speciale app, waarmee je jouw producten kunt scannen. Zo heb je goed inzicht in je voorraadkast. Je kunt meteen zien wanneer iets niet meer houdbaar is. Heb je geen idee wat je ermee kunt koken? Ook daar zijn speciale apps voor. Je kunt op verschillende websites en apps namelijk diverse producten invullen. Vervolgens worden er suggesties gegeven voor recepten. Handig, he! Het te veel koken kun je voorkomen door goed af te meten wat je nodig hebt. Kun je moeilijk kleine maaltijden koken? Ga dan mealpreppen! Hiermee kun je ook flink wat geld besparen, omdat het voordeliger is om grote verpakkingen van producten te kopen. Bovendien hoef je hierdoor minder vaak te koken, waardoor je ook bespaard op je gas en/of elektriciteit!

Kies de voordeligste verzekeringen

Loop eens al je verzekeringen na of je nog steeds de voordeligste keuze hebt. Ga niet zomaar aanvullende verzekeringen beëindigen, maar controleer eerst of je er niet nog gebruik van wilt maken. Als je het zomaar opzegt kan dit namelijk later voor extra kosten (en hoofdpijn) zorgen. Bovendien kost het vaak dan meer geld om de verzekering alsnog weer af te sluiten. Dit is extra het geval bij een ziektekostenverzekering afsluiten. Je kunt eenvoudig je zorgverzekering vergelijken, zodat je weet of je momenteel de beste keuze hebt. Een zorgverzekering kan je echter helaas pas het einde van het jaar weer wisselen. In november maken de meeste aanbieders de nieuwe prijzen bekend. Zet hiervoor alvast een kruis in je agenda. Zo ben je er op tijd bij! Check wel je andere verzekeringen, zoals inboedelverzekering, opstalverzekering en huisdierenverzekering. Ga ook na of je in aanmerking komt voor een collectieve verzekering of dat je korting kunt krijgen als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde aanbieder.

Houd daarnaast goed je geldzaken in de gaten. Er zijn handige apps die je kunt gebruiken voor meer inzicht in jouw financiële zaken. Zo heb je het op tijd in de gaten als het niet goed gaat. Schaam je dan niet om hulp te vragen. Er zijn veel hulpmogelijkheden. En je kunt beter te vroeg hulp vragen dan te laat!