Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Tips voor thuis wonen als je slecht ter been bent

Helaas zijn er tegenwoordig nog steeds veel mensen slecht ter been. Dat kan door veel verschillende oorzaken komen. Zo kan je bijvoorbeeld een tijdelijke blessure hebben, zoals een gebroken been. Je kunt natuurlijk ook voor de rest van je leven slecht ter been zijn. Dat kan door ouderdom komen, maar ook door een blijvend trauma. Welke reden er ook is, het is altijd fijner om gewoon in je eigen huis te blijven wonen. Maar hoe doe je dat? Lees snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Hoog laag bed

De eerste tip om langer thuis te kunnen wonen is om een hoog laag bed te plaatsen. Door dit bed kun je makkelijker in en uit bed komen. Je kunt het bed namelijk zowel omhoog, als omlaag plaatsen. Het is een ideale manier om altijd eenvoudig in en uit bed te stappen. Zo heb je bijvoorbeeld altijd de ruimte om op bed te gaan zitten. Je koopt een hoog-laag bed bij Thuiszorgbed Voordeel.

Tip 2: Deuren

De tweede tip is om eens kritisch naar je eigen deuren te kijken. Deuren zijn vaak enorm vervelend als je slecht ter been bent. Vooral als een deur naar je toe opent, is het lastig om de deur te openen. haal daarom de deuren weg die niet per se nodig zjn en vervang de anderen door een schuifbare variant.

Tip 3: Drempels

De derde en laatste tip is om de drempels uit huis weg te halen. Drempels zijn enorm vervelend in huis. Ze maken het verplaatsen door het huis heen een stuk moeilijker. Haal de drempels dus zo veel mogelijk weg of leg er iets overheen. Hierdoor kun je je weer makkelijker door het huis verplaatsen.