Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat vind jij van een boxkleed rond? 

Een pasgeboren kindje vind niks prettiger dan lekker liggen spelen. Vaak leggen we dan ook een boxkleed op de grond of in de box zodat het kindje daarop lekker comfortabel kan liggen terwijl het de wereld om zich heen aan het ontdekken is. Of een boxkleed rond, vierkant of rechthoekig is maakt voor de baby natuurlijk niet zo heel veel uit, maar het is wel handig dat je boxkleed rond is wanneer je ook een ronde box voor je baby gekocht hebt. Verder is het boxkleed verkrijgbaar in vele verschillende soorten uitvoeringen. Natuurlijk zijn er vele verschillende soorten kleuren verkrijgbaar en ook de materialen variëren. Kies je voor een effen stof of bijvoorbeeld een gebreide kabel stof die wat meer structuur heeft die je baby kan voelen?  

Boxkleed: rond of vierkant?

We noemden al eerder dat een boxkleed rond, vierkant of rechthoekig kan zijn. Welke keuze je maakt in de vorm van je boxkleed is vooral afhankelijk van de box die je voor je baby gekocht hebt. Het is dus handig dat je boxkleed rond is wanneer je ook een ronde box hebt,  want dan past het boxkleed mooi in de box. De keuze voor een rond, vierkant of rechthoekig boxkleed heeft voor de rest geen invloed op de ervaring van je baby. Voor de baby is het enkel van belang dat het boxkleed lekker zacht is. Bij de keuze voor het materiaal kun je hier dus opletten. Verder kun je er ook nog rekening mee houden of de stof vervaardigt is in een bepaalde structuur zoals een gebreide kabel stof. Je baby kan dit voelen, hetgeen een prettige ervaring voor de tastzin kan opleveren. Dit kan stimulerend werken voor de ontwikkeling van je baby.

Boxkleed: een vertrouwde ondergrond

Een boxkleed is ook erg handig omdat je het overal mee naartoe kunt nemen. Ga je dus bijvoorbeeld op bezoek bij vrienden of familie, dan neem je het boxkleed gemakkelijk mee door het op te rollen, en ter plekke op de grond neer te leggen, zodat je baby op zijn vertrouwde eigen boxkleed rond kan kruipen en spelen, waar jullie ook zijn. Het is voor een baby prettig wanneer er elementen uit zijn omgeving zijn die herkenbaar zijn. Daarom is het ook zo fijn als je het boxkleed mee kan nemen zodat de baby in een vreemde omgeving toch op zijn vertrouwde kleed kan spelen. Vele boxkleden hebben tegenwoordig een dubbelzijdige uitvoering. De ene kant is dan bijvoorbeeld van gebreid materiaal terwijl de andere kant van een zacht pluche materiaal is.

Een boxkleed rond kopen

Boxkleden zijn er in alle soorten en maten. Wanneer je een boxkleed gaat aanschaffen en je hebt een ronde box, dan is het belangrijk dat je boxkleed rond is, zodat het perfect in je box past. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest kan de prijs van een boxkleed erg variëren maar doorgaans kost een boxkleed rond de 30 tot €60. Voor je baby is het met name van belang dat het boxkleed van een lekker zacht materiaal is en dat het een rustgevende kleur heeft.