Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat te doen bij voetklachten?

Iedereen heeft wel eens last van zijn of haar voeten. Het is een vervelend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Je kunt namelijk op veel verschillende manieren al last hebben van de voeten. Zo kun je bijvoorbeeld een zere voet hebben door een verkeerde schoenmaat te dragen of door een dag erg veel te lopen. Gelukkig gaan deze klachten vaak na een dag wel weer over. Voor sommige mensen is dit echter niet zo. Sommige mensen hebben iedere dag last van veel klachten aan hun voeten. Wat kunnen deze mensen doen aan hun voetklachten?

Steunzolen

De beste manier om van je pijnlijke voeten af te komen is door steunzolen aan te schaffen. Deze zolen zijn speciaal voor de drager gemaakt en zorgen ervoor dat de voet meer steun heeft. Doordat de voet weer meer steun heeft, kan de voet meer gewicht dragen en zul je dus minder snel last hebben van je voeten. Een steunzool Kampen kan daarnaast ook een oplossing zijn bij platvoeten, hielspoor, overbelasting of andere voetafwijkingen. Heb je last van je heupen, je lage onderrug, je benen of je knieen? Ook dan kan het een goed idee zijn om je te verdiepen in het dragen van een steunzool. De stand van de voeten heeft namelijk veel invloed op de rest van het lichaam. Bij een verkeerde stand van de voeten worden alle gewrichten verkeerd gebruikt en dat kan weer pijn gaan doen.

Fysiotherapie

Als je last hebt van je voeten is het natuurlijk logisch dat je denkt aan een podoloog als specialist. Een podoloog is dan wel gespecialiseerd in voeten, maar het is vaak een dure kostenpost voor de klant. Een podoloog wordt namelijk vaak niet door een zorgverzekering vergoed. Daardoor moet je de behandelingen volledig zelf betalen. Dat is veel geld. Een betere oplossing is om naar de fysiotherapie in IJsselmuiden te gaan. De behandelingen van een fysiotherapeut worden, natuurlijk afhankelijk van je verzekering, wel of in ieder geval deels vergoed. Hierdoor kun jij voor minder geld toch worden behandeld voor de problemen aan je voeren.