Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Hoe kun je werken op een ambulance?

Het werken op een ambulance is enorm belangrijk. Het is echt levensreddend werk. De meeste mensen hebben het niet door, maar het werk van de ambulance is misschien wel de belangrijkste baan van ons land. Het zijn de echte helden van onze samenleving. Wil je weten hoe je kunt werken op de ambulance? Lees dan snel verder!

Chauffeur

Wat veel mensen niet weten is dat de mensen op de ambulance allemaal een andere functie hebben. Op deze manier kan het hulpbehoevende persoon op een zo efficiënt mogelijke manier worden geholpen. Zo kun je onder andere ambulancebroeder zijn, maar ook een ambulancechauffeur zijn. De meeste chauffeurs hebben niet veel kennis over de zorg., Natuurlijk assisteren zij de broeder, maar echt levensreddend werk kunnen zij niet uitvoeren. De chauffeur rijdt de ambulance rond van de plaats van het incident naar het ziekenhuis. Om een chauffeur van een ambulance te worden moet je een opleiding ambulancechauffeur hebben gevolgd. Deze kun je eenvoudig volgen bij PDS Rijopleidingen.

Broeder

De andere taak op een ambulance is natuurlijk de taak van een ambulancebroeder. De taak van de ambulanceverpleegkundige is een erg belangrijke baan. Jij bent immers degene die de levens gaat redden! Het is een lang en moeilijk proces om een ambulancebroeder te worden. Je moet je namelijk eerst inschrijven bij het RAV. Deze instelling gaat bekijken of jij geschikt bent als ambulancebroeder. Als je bent aangenomen, gaat de RAV de bij de Academie voor Ambulancezorg inschrijven. Hier kun jij de opleiding tot ambulanceverpleegkundige volgen.