Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Uitwasbare luiers zijn weer helemaal terug

Feit: uitwasbare luiers zijn weer helemaal terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Steeds meer mensen herontdekken de voordelen van deze luiers, en dat zijn er ook nogal wat. Kijk alleen maar eens naar de prijs en de gunstige effecten die de uitwasbare luiers op milieu en de planeet hebben.

Een wegwerpluier levert per kind zomaar een ton aan afval op

Wist je wel dat als je standaard wegwerpluiers gebruikt, dit per kind gemiddeld een ton aan afval oplevert? Dat heb je dus niet als je kiest voor uitwasbare luiers. Ook worden voor de grondstoffen van wegwerpluiers veel meer bomen gerooid en dient heel veel ruwe olie verwerkt te worden tot plastic. De afvalberg wordt niet nog eens groter als je kiest voor uitwasbare luiers. Alleen al vanwege het effect op het milieu is het dus goed om te kiezen voor luiers die je uit kunt wassen. 

Veel beter voor de billetjes van de kinderen die namelijk veel minder snel uitdrogen

Kijken we naar de kinderen zelf, dan blijkt dat het gebruik van uitwasbare luiers veel beter voor de billetjes van de baby. Heel veel beter zelfs. Er is veel minder snel sprake van uitdroging en dus ook van huidirritatie. In dit soort luiers is geen sprake van gebruik van chemische middelen en eveneens niet van een super absorber. Dat maakt dat veel minder sprake is van droge billetjes met alle nadelige gevolgen van dien. Kies je voor de uitwasbare luiers, dan krijg je eveneens veel minder te maken met zogenaamde en gevreesde spuitluiers Dit komt omdat de uit te wassen luiers veel beter aansluiten bij beentjes en rug door het gebruik van goede elastieken. Dit druk de kinderen in een wat bredere stand, en juist dat is weer goed voor de ontwikkeling van de heupjes. over een win-win situatie gesproken!

Met uitwasbare luiers is je kind eerder zindelijk

Kies je voor uitwasbare luiers, dan kun je er van uitgaan dat je kind eerder zindelijk wordt. Gemiddeld genomen is dat zelfs een half jaar eerder. Kinderen ervaren door de wasbare luiers eerder dat een natte luier net prettig voelt en worden zo eerder zindelijk. Ook de prijs van de wasbare luiers is veel voordeliger afgezet tegen de hoge prijs die je tegenwoordig voor de wegwerpluier moet betalen. Overigens kun je deze luiers tegenwoordig in verschillende kleuren kopen. Je kunt de luiers zelfs kopen met motiefjes en patronen. Dat maakt de luiers nog heel erg leuk ook.

Gebruiken van wasbare luiers en de vele voordelen die dit biedt

En zo kleven er dus heel erg veel voordelen aan het gebruik van uitwasbare luiers die je uit kunt wassen. Bovendien is het echt niet zo dat werken met luiers die je uit kunt wassen altijd een vies werkje is., Dit vat door de goede aansluiting en de uitstekende elastieken heel erg mee zelfs. Dus staat niets jou het gebruik van wasbare luiers nog in de weg. Je dient er jezelf mee in de vorm van de inhoud van de portemonnee en laat zien dat je goed bent voor milieu en planeet.

Bestel direct jouw Proefpakket wasbare luiers!