Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Rimpels onvermijdelijk? Verwijderen is wel degelijk mogelijk!

rimpels verwijderen

Sommige mensen blijven er onverschillig onder, maar velen vinden het een ware kwelling: de vorming van rimpels in de huid. Vooral als rimpels in het gezicht ontstaan is dat hinderlijk. Deze kun je nu eenmaal niet verbergen; ze zijn direct voor iedereen zichtbaar. Het jammere is dat als je de natuur haar gang laat gaan, dat het ontstaan van rimpels simpelweg onvermijdelijk is. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig diverse manieren om rimpels te verwijderen, zeker voor een bepaalde periode, of om de vorming van rimpels zo lang mogelijk uit te stellen. Dit kun je doen met allerlei technieken, variërend van het inzetten van bekende middeltjes als botox tot het laten uitvoeren van een heuse operatie. Ook een laserbehandeling behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

 

Wanneer ga je voor een laserbehandeling?

Het behandelen van rimpels en ook littekens en acne via lasertechniek is heden ten dage mogelijk, en doorgaans zeer productief. Behandeling met de Erbium laser is vooral een interessante optie bij rimpels rond de lippen en in de wangen. 

rimpels verwijderen

Hoe gaat een behandeling met de Erbium laser in z’n werk?

Het belangrijkste aspect van deze behandelmethode is dat het bovenste laagje van de huid verdampt wordt, uiteraard precies in de zone waar rimpels of acne is ontstaan. Wanneer je de minst fraaie plekjes dan extra behandelt, dan kun je ze laten vervagen of zelfs laten verdwijnen. 

Voordelen behandelmethode met laser

Zoals veel laserbehandelingen heeft ook deze behandeling het voordeel dat bijwerkingen en complicaties zeer zelden voorkomen. Dat geldt ook voor pijn en rode plekken op en rond het behandelde stuk huid. Een ander groot pluspunt aan de Erbium laserbehandeling is dat het resultaat lang kan aanhouden. Nu hangt dit af van het type huid dat je hebt, maar normaliter heb je er vijf tot tien jaar plezier van.