Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Overweeg je een thuisbevalling? Let dan op de volgende tips

Nederland is één van de weinige Westerse landen waar een thuisbevalling nog normaal is. De vrouwen van vele andere landen opteren al snel voor een bevalling in het ziekenhuis, maar hier in Nederland is een thuisbevalling nog steeds relatief normaal. Ongeveer 15% van de vrouwen kiest voor een thuisbevalling. Dit cijfer is zeer hoog in vergelijking met andere landen. Kortekaas-verloskundigen.nl zette een aantal dingen op een rijtje waarmee je rekening moet houden wanneer je kiest voor een thuisbevalling. Er zijn immers wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je voor deze optie kiest.

Waar je op moet letten bij een thuisbevalling

Het is goed om vooraf te weten dat niet iedereen in aanmerking komt voor een thuisbevalling. Je dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Als je kiest voor Kortekaas verloskundigen bijvoorbeeld, zal er eerst een uitgebreide intake met betrekking tot je gezondheid en die van andere betrokkenen plaats vinden. Hierna wordt een geboorteplan opgesteld. Een thuisbevalling is risicovoller in vergelijking met bevallen in het ziekenhuis. Een goede voorbereiding is dus van groot belang.

Het fijne aan een thuisbevalling is dat je jezelf meer op je gemak voelt thuis. Als je weeën krijgt, hoef je geen lange autorit naar het ziekenhuis meer te maken. Als de bevalling voltooid is, ben je gelijk in je eigen bedje. En ook vergoeden verzekeraars de kosten. Nadeel is, wanneer er iets fout gaat, je alsnog naar het ziekenhuis moet bij een thuisbevalling.