Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Mijn dochter heeft een gehoortoestel!

gehoortoestel

Reacties van buitenaf

gehoortoestelMijn dochter is inmiddels 4 jaar en draagt al vanaf haar geboorte een gehoortoestel. In het begon vond ik het erg lastig om haar ermee naar school te sturen omdat ik niet zeker wist hoe andere kinderen erop zouden reageren. Ik heb om die reden zelfs overwogen om voor haar een eigen lerares te regelen die haar thuis les kan geven. Uiteindelijk ben ik heel erg blij dat ik dit niet heb gedaan.

Het maakt niet uit

Ik weet nu gelukkig dat het kleuters helemaal niet uitmaakt of een klasgenootje een gehoortoestel draagt. Ik moet wel zeggen dat de juf het heel erg goed heeft gedaan. De eerste dag dat Olivia in de klas kwam heeft zij even uitgelegd waarom ze ze in heeft, namelijk door een afwijking aan haar oor. En ook heeft ze flink duidelijk gemaakt dat je hier niet iemand om moet pgehoortoestelesten en dat ze dat ook niet zal tolereren. Tot nu toe heeft ze er nog helemaal geen problemen mee gehad en we hopen natuurlijk dat dit altijd zo blijft gaan. Wij hebben haar gehoorapparaten gekocht bij Phonak en ik ben zeer tevreden hierover. Ze hebben ons altijd go ed geholpen en hebben ook veel verschillende uitvoeringen voor kinderen met leuke kleuren. Ik zou alle ouders adviseren om het aan te geven bij de leerkracht van je (toekomstige) kleuter, zodat deze ook weet hoe hij/zij ermee om moet gaan. Daarnaast raad ik Phonak aan omdat ze gewoon top toestellen maken speciaal gericht op kinderen!