Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Helaas komen bedrijfsongevallen vaker voor als dat we met ons allen zouden willen. Het gebeurt niet zelden dat er een ongeluk op de werkvloer plaatsvindt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als het noodlot een keer toeslaat, is de paniek vaak enorm groot. De meeste collega’s slaan direct dicht en komen niet in actie. Dat maakt de situatie alleen nog gevaarlijker. Wil je weten wat je het beste kunt doen bij een bedrijfsongeval? Lees dan snel verder!

Eerste hulp

Als jij getuige bent van een bedrijfsongeval of als je als eerste bij iemand bent die net een ongeluk heeft gehad, is het enorm belangrijk om rustig te blijven. Als jij in paniek gaat, is het alleen maar nadelig voor het ongelukkige persoon. Je moet nagaan dat het persoon vaak veel pijn heeft en echt hulp nodig heeft. Jij bent degene die de eerste hulp van een persoon bent, dus jij moet aan de slag. Soms wel om een leven te redden. Het is ten eerste erg belangrijk dat je een veilige situatie creëert. Je moet jezelf en het persoon dat hulp nodig heeft niet in nog meer gevaar brengen. Vervolgens is het belangrijk om het noodnummer te bellen. Zij weten precies wat je moet doen om het persoon te helpen en sturen eventueel een ambulance. 

Na het ongeluk

Afhankelijk van de zwaarte van het ongeluk is de nazorg. Sommige mensen kunnen de volgende dag weer aan het werk. Anderen hebben zelf een compleet arbeidsongeschiktheids onderzoek van Psyon nodig. Hoe dan ook, jij was degene die erger heeft voorkomen.