Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Onze tips voor het kopen van een goede rolstoel

rolstoel

Wanneer je een rolstoel gaat kopen, wil je uiteraard de juiste uitkiezen. Het is natuurlijk niet zomaar een aankoop. De persoon voor wie het bedoeld is dient er veel gebruikt van te maken. Tevens moet een eventuele begeleider er goed mee overweg kunnen. Wil je nu weten waar je op let bij de aanschaf van een rolstoel? Lees dan zeker eens verder.

rolstoel

Een rolstoel aanschaffen

Er zijn veel rolstoelen op de markt, waardoor je mogelijk door de bomen het bos even niet meer ziet. Echter hoef je het jezelf niet te moeilijk te maken. Let er ten eerste op hoe lang je de rolstoel moet gaan rijden. Bij een tijdelijk revalidatieproces hoef je bijvoorbeeld geen al te dure rolstoel aan te schaffen. Denk aan een model van zo’n honderd tot honderdvijftig euro wat in dat geval zeker zal volstaan. Wanneer je echter de rolstoel voor langere tijd nodig hebt, is het toch wel raadzaam om een duurder en beter uitgerust model aan te schaffen. Je gaat het immers voor langere tijd gebruiken, waardoor je mogelijk voor meer comfort wilt gaan. 

Verder wil je op veiligheidscertificaten letten zoals ISO 7176-19. Dit is een certificering waarbij een crash test wordt gedaan. De rolstoel moet natuurlijk veilig zijn, dus let ook zeker op dit soort zaken. Verder kun je nog varianten aanschaffen die elektrisch zijn, maar dit hangt ook van je persoonlijke voorkeuren af. En je rolstoel moet uiteraard goed door je woning kunnen rijden. Past het door de deuropeningen met veel gemak? Dit is zeer belangrijk uiteraard om in de gaten te houden. Tenslotte wil je de rolstoel bij een goede aanbieder aanschaffen. Zo kun je ook om advies vragen wanneer je dat nodig hebt.