Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Welke klachten behandelt een fysiotherapeut?

Je hoort tegenwoordig dat steeds meer mensen naar fysiotherapie in Dronten gaan. Je kijkt naar deze mensen en eigenlijk zie je geen reden dat zij daar naartoe zouden moeten gaan. Toch zijn er veel klachten die eenvoudig door fysiotherapie in Biddinghuizen kunnen worden verholpen. Wil je weten met welke klachten je naar een fysiotherapeut kunt gaan? Lees dan snel verder!

Wat is fysiotherapie?

Het is ten eerste goed om te weten wat fysiotherapie precies is. Een fysio is iemand die mensen helpt om val allerlei klachten af te komen die betrekking hebben op het bewegingsmechanisme. Dat zijn dus alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Daarnaast kun je ook bij de fysio terecht als je een functiestoornis hebt. Dat kan bijvoorbeeld zijn aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Aandoeningen zoals artrose reuma, parkinson, verklevingen copd en een beroerte kunnen daarnaast ook door een fysio worden verbeterd of misschien wel worden verholpen. De problemen kunnen in ieder geval altijd worden gestabiliseerd. 

Oorzaken

De klachten die een fysio kan behandelen zijn dus enorm uiteenlopend. Om die reden zijn de meeste fysiotherapeuten ook gespecialiseerd in een bepaald deel. De oorzaken van de klachten zijn vaak ook erg uiteenlopend. Waar de een bijvoorbeeld stress heeft, kan de ander een trauma hebben gehad of flink in de kreukels hebben gelegen. Het is dus erg belangrijk dat de oorzaak van het probleem goed in de gaten hebt als fysio. Het is als patiënt dan ook erg belangrijk dat je duidelijk tegen de fysio bent. Ander wordt er misschien een probleem verholpen, maar wordt het andere probleem alleen maar heftiger.