Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Welke beugels zijn er?

De meeste mensen ontkomen niet aan een beugel. Waar een beugel eerder echt iets was voor de noobs onder ons die echt een heel slecht gebit hadden, krijgt nu bijna iedereen wel een beugel. Er is namelijk altijd en bij iedereen wel een reden te vinden waarom iemand een beugel zou moeten hebben. Waar de tanden van de een schots en scheef staan, staat de tanden bij de ander een klein beetje naar binnen. Om meer schade in de toekomst te voorkomen worden de meeste tanden een aantal jaren veilig in een beugel opgeborgen om de stand te veranderen, maar welke beugels zijn er? Deze ortho Meppel (www.mondaat.nl) vertelt het je graag.

Blokjesbeugel

Een van de bekendste beugels die er zijn is de blokjesbeugel. De blokjesbeugel is de beugel die bijna iedereen eigenlijk wel krijgt. Je kent de beugel van veel tv-programma’s, zoals bijvoorbeeld Beugelbekkie. Bij dit type beugel is zijn er blokjes op de tanden geplaatst. Deze worden geplaatst met speciale lijm. Tussen de blokjes wordt een draad gespannen. Dit draad wordt steeds iets dikker en daardoor worden de tanden steeds meer gedwongen om in de gewenste stand te staan. Om het draad vast te zetten worden er elastiekjes om de blokjes gewikkeld. Je kunt deze elastiekjes zelf uitkiezen. Wil jij een roze of een gele beugel?

Buitenboordbeugel

De meest gevreesde beugel is de buitenboordbeugel. Deze beugel is ervoor ontworpen om de stand van de kaken aan te passen. Bijna iedereen die een beugel moet is bang om een buitenboordbeugel te moeten dragen. Gelukkig hebben de meeste orthodontisten wel door dat niemand blij wordt van een buitenboordbeugel. Om die reden is er nu een variant die je gewoon binnensmonds kunt dragen. Een stuk fijner!