Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat zijn de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland?

Het is altijd verschrikkelijk als iemand overlijd. Vaak kan diegene niet erg veel aan het overlijden doen. Vooral als iemand nog erg jong is of als diegene veel dierbaren om zich heen had, is het extra moeilijk om afscheid te nemen. Als iemand is overleden wordt er een uitvaart Den Haag georganiseerd. Wil je daar meer over weten? Bezoek de website. De reden van het overlijden is erg verschillend. Niet iedereen overlijdt door dezelfde reden. Wil je weten wat de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland zijn? Lees dan snel verder.

COVID-19

De pandemie heeft veel mensen het leven gekost. Het was een van de meest aangrijpende gebeurtenissen in de geschiedenis van de wereld. Het drama dat uit China kwam overwaaien is veel mensen fataal geworden. Vooral de oudere generatie heeft het zwaar te verduren gehad. In die categorie zijn dan ook de meeste mensen overleden. Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen moeilijk kunnen ademhalen. Je wordt verkouden, krijgt hoge koorts en je wordt erg benauwd. Het virus is enorm besmettelijk. Je kan al anderen besmetten als je zelf nog geen klachten ervaart. Gelukkig is de pandemie inmiddels over haar top heen en zijn de meeste mensen meerdere keren ingeënt. Toch is het virus nog steeds in ons land en is het nog steed belangrijk om op te passen. 

Dementie

De tweede meest voorkomende doodsoorzaak is dementie. Dementie is kort gezegd geheugenverlies. Mensen met dementie hebben doorgaans geen idee meer hoe zij dingen moeten doen. Dat begint vaak met kleine dingen die zij niet meer kunnen onthouden, zoals de namen van de kleinkinderen of waar zij wonen. Tijdens het verloop van de ziekte kunnen mensen niet meer voor zichzelf zorgen en weten zij niet meer wie zij zijn. Mensen overlijden door dementie omdat zij vergeten te eten, medicijnen te slikken of zich verslikken. Het lichaam vergeet na verloop van tijd dat namelijk allemaal ook. 

Longkanker

De derde meest voorkomende doodsoorzaak is longkanker. Longkanker is een kanker die in de longen ontstaat. Dit komt in bijna alle gevallen door roken. Als de longkanker nog niet is uitgezaaid is de kans op herstel groot. Als de longkanker al is uitgezaaid zijn de kansen minder.