Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat voor extra zorg krijgen mama’s?

mama worden

De dekking van het moederschap is een van de tien essentiële gezondheidsvoordelen die moeten worden gedekt door alle ziektekostenverzekeringsplannen die aan individuen en gezinnen.

  • Extra zorg die mama’s kunnen krijgen, omvatten ook:
  • Poliklinische diensten, zoals prenatale en postnatale doktersbezoeken, zwangerschapsdiabetesonderzoeken, laboratoriumonderzoek, geneesmiddelen, enz.
  • Verplegingsdiensten, zoals hospitalisatie, dokterskosten, enz.
  • Pasgeboren babyverzorging
  • Lactatiebegeleiding en verhuur van borstkolven

Wanneer verander je van zorgplan om je moederschap te dekken?

Je kunt je altijd inschrijven voor of overstappen naar een ander gezondheidsplan aan het einde van het jaar voor dekking vanaf het volgende kalenderjaar.

Houd er rekening mee dat zwanger worden geen in aanmerking komende levensgebeurtenis is waardoor je op een ander moment van het jaar in aanmerking komt om je in te schrijven of je gezondheidsplan te wijzigen. De geboorte van je baby is echter wel een in aanmerking komende levensgebeurtenis.

Zwanger

Krijgen van een betaalbare dekking van de zwangerschapsgezondheidszorg

Omdat de moederschapsverzekering nu een verplichte uitkering is, kun je kiezen voor een van de vele ziektekostenverzekeringen die wij aanbieden. Om te zien welke plannen beschikbaar zijn in je staat, krijgt je een gratis gepersonaliseerde offerte aanvragen op vergelijkingswebsites door je postcode in te vullen.

Wanneer je de beschikbare plannen in je regio ziet, selecteer je de ziektekostenverzekering plannen die het beste lijken te passen bij je behoeften en budget, vergelijk dan de voordelen of zie de details van het plan.

Wanneer je klaar bent, kun je zien of je in aanmerking komt voor een zorgtoeslag om je verzekering te helpen betalen, en je kunt ook goed online een aanvraag indienen voor je gekozen ziektekostenverzekering voor mama’s. Bekijk zorgverzekeringen en meer op NederlandReview.