Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wat is een geschikte scootmobiel voor mij?

Mensen vinden het een grote stap om een scootmobiel aan te schaffen. Het maakt het ouder worden of het slechter ter been zijn definitief. Het is mentaal een grote stap om een scootmobiel aan te schaffen. Je kan pijn hebben tijdens het lopen of het fietsen. Het zal enorm veel schelen als je een scootmobiel hebt. Je sociale leven zal direct weer een boost krijgen! Je kan met een scootmobiel namelijk overal weer naartoe. De buurvrouw hoeft je boodschappen niet meer mee te nemen, je haalt ze gewoon zelf in huis met een scootmobiel van De Zorgoutlet

De scootmobiel

Er zijn veel verschillende soorten scootmobielen op de markt. Het type scootmobiel dat je kiest, is afhankelijk van een aantal factoren:

  1. Waar ga je de scootmobiel gebruiken? 

Je kan een scootmobiel zowel binnen als buiten gebruiken. Wel zit hier een verschil in. Ga je de scootmobiel veel binnenshuis gebruiken? Koop dan een kleiner en smaller model. Hierdoor zal je makkelijker door huis heen kunnen rijden. Wil je hem juist buiten gebruiken? Ga dan voor een groter model. 

  1. Waar wil je naartoe?

Je eindbestemmingen van je scootmobiel zijn belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een scootmobiel. Een driewieler heeft een kleinere draaicirkel dan een vierwieler. Hierdoor is een driewieler makkelijker in gebruik in bijvoorbeeld de supermarkt.

  1. Hoeveel kilometer ga je afleggen?

Scootmobielen rijden op accu’s. Als je veel kilometer wilt rijden, is een scootmobiel met een grote accu de juiste keuze.

  1. Hoe snel moet de scootmobiel zijn?

Scootmobielen hebben een topsnelheid tussen de 10 en 25 kilometer per uur. Wil je alleen in het dorp op de stoep rijden? Kies dan een langzame variant. Wil jij verder op pad en ga je een lange afstand afleggen? Ga dan voor een snellere. 

  1. Hoeveel geld wil je uitgeven?

Het belangrijkste punt is je budget. Je kan immers niet meer uitgeven dan dat je hebt. Bedenk eerst hoeveel geld je wilt uitgeven aan een scootmobiel. Dat maakt het uitzoeken een stuk makkelijker!