Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Wanneer schakel ik een psycholoog in?

therapie


Er zijn talloze redenen waarom je de hulp van een psycholoog inschakelt. Van angsten en stemmingsklachten tot het verlies van een dierbare. Ook als je al een tijd niet goed in vel zit, maar je weet niet waarom kan je bij een psycholoog terecht. Inmiddels weten we wel dat een bezoek aan de psycholoog niet betekent dat je gek hoeft te zijn. Toch is de stap naar een psycholoog voor de meeste mensen nog best groot. Het lukt niet altijd om zelf je problemen op te lossen. Een psycholoog kan je helpen door de juiste vragen te stellen die leiden tot nieuwe inzichten en uiteindelijk in een verandering van je gedrag. Ben je de hele dag druk en heb je nauwelijks tijd voor jezelf? Een consult bij de psycholoog is ook tijd voor jezelf. Gun jezelf die ruimte om het over jou te hebben en waar jij mee zit. Zo verbeter je niet alleen de relatie met jezelf, maar ook de relatie met anderen. Ervaringen uit het verleden hebben invloed op je gedrag. Soms ben je je daar niet bewust van. Een psycholoog helpt je hiervan bewust te worden en het te begrijpen.

therapieJe helpt jezelf


Een online psycholoog heeft geen kant-en-klaar antwoord voor de problemen waar jij mee zit. De psycholoog beoordeelt en veroordeelt niet. Ook zal hij niet zeggen wat je moet doen. De psycholoog gaat samen met jou op zoek naar de instrumenten die jij nodig hebt om je doelen te bereiken. Een bezoek aan een psycholoog kan zwaar zijn. Je wordt uitgedaagd om de confrontatie aan te gaan met zaken uit je verleden die je misschien al heel lang uit de weg gaat. Je daagt jezelf uit om dingen anders aan te pakken. Dit is lastig en voelt niet altijd fijn. Stap voor stap vind je manieren om met je trauma’s om te gaan of om obstakels te overwinnen. De sleutel tot succes heb je zelf in handen.


Ontdek de voordelen van een online psycholoog


We regelen steeds meer zaken online en ook online spreken we vaker met mensen af. De laatste jaren zijn de online verbindingen enorm verbeterd. Het is niet langer noodzakelijk om fysiek een afspraak te maken. Dat geldt ook voor de psycholoog. Online hoef je niet te kiezen voor een psycholoog die bij jou in de buurt gevestigd is. Je bent daardoor flexibeler in je keuze. Doordat je geen reistijd hebt, is het makkelijker om een afspraak met de psycholoog te plannen in je drukke agenda. Ook als je voor je werk regelmatig reist, is een psycholoog online een handige keus. Zit jij aan de andere kant van de wereld? Het consult kan gewoon doorgaan waar ter wereld jij je ook bevindt. Voel jij je veiliger om een vertrouwd gesprek te voeren vanuit je eigen woonkamer? Ook dan is een online psycholoog echt wat voor jou. De psycholoog online is flexibel en staat ook in het weekend en ’s avonds voor je klaar. Neem gerust contact op voor een kennismaking.