Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Waarvoor is een verbandschaar nodig?

Een verbandschaar is niet zomaar een schaar die wordt gebruikt in het alledaagse leven. Een verbandschaar wordt bijvoorbeeld in het ziekenhuis gebruikt als verbandmiddel of tape van het lichaam moet worden weggehaald. Daarnaast wordt een verbandschaar ook gebruikt om verband of tape te knippen. In vergelijking met een gewone schaar, is een verbandschaar veiliger voor het knippen van verband van het lichaam. Ook is het makkelijker om met een verbandschaar tape of verband te kippen, vergeleken met een gewone schaar. Een verbandschaar zit meestal ook in een verbanddoos. Het in bezit zijn van een verbanddoos is op bepaalde plekken verplicht. Maar wat zit er nog meer in een verbanddoos en wat zijn de voordelen van het bezitten van een verbanddoos?

Voordelen verbandschaar

Zoals eerder is vermeld, is een verbandschaar anders dan een gewone schaar. De vorm van een verbandschaar speelt hierbij een rol. Doordat een verbandschaar een platte poot heeft aan de bovenkant, kan deze goed onder het verband worden geschoven en vervolgens worden doorgeknipt. Hierdoor loopt iemand minder snel het risico om voor een beschadigde huid te zorgen.

Inhoud EHBO-doos

Naast een verbandschaar, zit in een EHBO-koffer natuurlijk ook verband. Naast het verband kunnen pleisters ook met de verbandschaar worden geknipt. EHBO-koffer worden zo uitgebreid mogelijk aangeboden. In een algemeen EHBO-koffer zit naar een verbandschaar ook alcoholdoekjes, hechtpleisters, normale pleisters en witte watjes. In wat uitgebreide dozen zitten ook nog andere artikelen zoals een gaaskompres en snelverband. Tegenwoordig kan een EHBO-koffer worden aangevuld naar wens. Volgens de Arbowet is het verplicht om ten minste een werknemer een bedrijfshulpverlening cursus te laten volgen. Het is dus ook verplicht om een EHBO-koffer te bezitten. Tijdens de keuring van de EHBO-koffer wordt gekeken of er deze voldoet aan de eisen. Op websites op internet zoals van MyMitella, worden verschillende EHBO-koffers aangeboden.