Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Voor iedereen geschikte wasbare luiers, ook voor grotere kinderen

Wasbare luiers, ook voor grotere kinderen

Wasbare luiers worden steeds populairder, en dat heeft zo zijn redenen. Uitwasbare luiers hebben dan ook veel voordelen. Niet alleen voor baby’s, maar ook voor de wat grotere kinderen. In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van voor iedereen geschikte wasbare luiers, ook voor grotere kinderen.

Goed voor het milieu

Wasbare luiers zijn goed voor het milieu, ook wasbare luiers voor grotere kinderen. De standaard wegwerpluiers zorgen namelijk voor ruim 1 ton aan afval per kind. Door het vele wassen van wegwerpluiers, stoten we 1,5 tot 2,5 keer meer CO₂ uit dan we zouden doen als we wasbare luiers zouden gebruiken. Daarnaast is er voor wasbare luiers 7 keer minder grond nodig voor het produceren van grondstoffen.

Prettig voor de billetjes

Een ander fijn voordeel van wasbare luiers is dat het prettig is voor de billetjes van baby’s. Baby’s die wasbare luiers dragen hebben vaak aanzienlijk minder luieruitslag. Dit is voornamelijk omdat wegwerpluiers voor 15% tot 20% uit plastic bestaan. Dit kan zo vochtig en absorberend worden dat het voor uitslag zorgt. Wasbare luiers worden gemaakt van absorberende materialen die veel vocht opnemen, maar geen vocht aan de huid onttrekken.

Goed voor de ontwikkeling van de heup

Wasbare luiers zijn breder tussen de benen dan wegwerpluiers. Deze brede stand is erg positief voor de heupontwikkeling van baby’s. Door deze brede babystand worden de benen van de baby in een kikkerstand geduwd. In dit geval wordt de heupkop goed in de heupkom geduwd. Zodoende kunnen de heupen zich optimaal ontwikkelen. Zo hebben wasbare luiers alleen maar positieve invloeden op zowel uw baby als op de wereld.

Meer weten

Wilt u meer weten over wasbare luiers en/of andere onderwerpen over kinderen en verzorgen? Hou dan vooral ons blog goed in de gaten. We posten regelmatig interessante artikelen.