Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Luxe huidverzorging, maar wat heb je nodig?

natuurlijke gezichtsverzorging 9

Tegenwoordig is het erg belangrijke goed je huid te onderhouden met bijvoorbeeld een luxe huidverzorging. Dit kan je zien als dure crème of andere zalfjes die je huid niet alleen reinigen, maar ook goed verzorgen zodat er geen lelijke plekken op komen. Daardoor kan je met meer zelfvertrouwen over straat. Maar wat voor luxe huidverzorging heb je dan precies nodig? Dat is een hele goede vraag, omdat er talloze soorten zalfjes en lotions bestaan die je kan gebruiken voor je huid, maar allemaal andere soorten resultaten geven en voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.

Een goede reiniging

Zelfs als je geen foundation of make-up draagt, is dagelijkse reiniging essentieel. Overdag wordt de huid blootgesteld aan stof, zand en gifstoffen, die de huid zelf uitscheidt. Bacteriën leven op de huid, maar laten ook afvalstoffen achter in de vorm van gifstoffen. Anders plakt het aan de kussensloop en veroorzaakt het vlekken (niet zichtbaar voor het blote oog).

In principe is reinigingsmelk geschikt voor alle huidtypes. Het is het beste om iets natuurlijks en chemicaliën te kiezen, en nog beter, je kunt de reinigingsmelk op je ogen gebruiken om  oogmake-up te verwijderen. Heb je een erg droge, schilferige huid, kies dan voor een reinigingsolie. Heb je een erg vette en geïrriteerde huid? Kies dan tussen reinigingsschuim of reinigingsgel.

Een soort lotion

Een product dat vaak wordt overgeslagen zijn lotions, toners of tonics, verschillende benamingen voor hetzelfde product. Reinigingsmiddelen zijn vloeistoffen die pH-herstellende ingrediënten bevatten die na het reinigen moeten worden gebruikt, omdat ze vaak de pH van de huid uit balans brengen. Dit is echter niet de juiste manier om het te gebruiken. Gebruik altijd een reinigingsproduct en een bijpassende lotion  om de pH van uw huid op 5,5 te brengen. Hierdoor is de huid omgeving optimaal en  minder gevoelig voor uitdroging, gevoeligheid, ontsteking en irritatie. Kies toners of lotions die parfum- en alcoholvrij zijn (erg belangrijk!).