Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Is de beste meditatie app effectief?

Als je wilt beginnen met mediteren, dan wil je vaak eerst ontdekken wat het precies inhoudt voordat je je meteen overgeeft aan een volledige meditatie cursus. Het is dan ook van belang dat het enigszins laagdrempelig gehouden kan worden, zodat je zelf in ieder geval in staat bent om als het ware een beetje te kunnen proeven wat het is om te mediteren. De echte effecten van meditatie kun je echter niet proeven. Als je de rust in je hoofd wilt ervaren via meditatie, dan vergt dat ironisch genoeg toch de nodige inspanning. Hoewel mediteren voor een groot deel bestaat uit stil zitten, is de geestelijke inspanning er niet minder om. De kunst is juist om geestelijke inspanning los te laten en dat vergt ook weer de nodige inspanning. Je kunt niet zomaar besluiten om je geest leeg te maken of om gedachten uit te schakelen. Het feit dat je dat niet zomaar kunt, is waarschijnlijk precies de reden dat je nieuwsgierig bent geworden naar meditatie. Maar het is niet voor niets dat monniken of goeroes jarenlang bezig zijn om hun meditatietechnieken te perfectioneren. Maar het spreken over perfectie is ook weer misleidend, want dat duidt weer op een soort controle, op een streven of een verlangen. Dat zijn nu juist allemaal zaken die je los moet laten. Maar als beginnende meditatie student moet je uiteraard ergens beginnen. Dus het is niet gek dat je aan het begin in ieder geval het verlangen hebt om te gaan mediteren. Er zijn apps beschikbaar die je helpen met mediteren. Dat betekent dat je ook op zoek kunt gaan naar de beste meditatie app. De vraag is wel of een app daadwerkelijk genoeg is om op een effectieve manier te mediteren. Ook al zou je de beste meditatie app gebruiken die er is, dan wil dat niet zeggen dat de effecten ook voldoende zijn.

Ontdek de beste meditatie app via buddho.org

Op de website van buddho.org. kun je je meer lezen over de beste meditatie app die er op dit moment is. Maar je leest op de site ook meer over laagdrempelige alternatieven. Een meditatie app, ook als het de beste meditatie app is, is hooguit een middel om je enigszins bekend te maken met het fenomeen van meditatie. Maar het is zeker niet toereikend voor de meer diepgaande meditatie. De beste meditatie app is dan ook handig als introductie, zodat je een beetje bekend kunt worden met de technieken en wat er van je verwacht wordt. Maar je bereikt via een beste meditatie app toch al snel een plafond. Als je dus verder wilt en meer wilt bereiken, dan is een daadwerkelijke meditatie cursus vaak een beter idee. Je wordt dan echt ondergedompeld in de meditatieve ervaring, zodat je niet constant door je dagelijkse beslommeringen wordt teruggeroepen naar het leven van alledag. Daarom helpt het vrij weinig om af en toe eens 10 Minuten via een app te mediteren, want mediteren vraagt veel van je als moderne mens zoals: 

  • Aandacht
  • Geduld
  • Discipline

Leer meer over echte meditatie bij Buddho

Als je meer wilt weten over mediteren en als je echt blijvende effecten wilt zien via meditatie, dan kun je terecht bij Buddho.