Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Dit zijn de fijnste schoenen voor zwangere vrouwen

schoenen voor zwangere vrouwen

Wanneer je zwanger bent, dan is het vooral de eerste maanden nog niet heel erg veel anders. Je voelt je misschien iets vermoeider en je krijgt langzaam een buikje, maar voor de rest is alles over het algemeen redelijk hetzelfde. Zo kun je dus vaak gedurende deze periode prima je normale schoenen blijven dragen. Toch zien we vaak, dat naarmate de tijd vordert vrouwen ervoor kiezen om andere schoenen te gaan dragen. Het is immers wel van belang dat jij je lichaam, die gedurende de tijd steeds verder verandert, wel de juiste ondersteuning kunt blijven bieden. Welke schoenen dan het beste zijn vertellen we je in dit artikel.

Ga voor een brede schoen

Brede schoenen dragen eraan bij dat het volledige gewicht wat op de voeten komt wordt ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter in balans is, waardoor je stabieler op je benen staan. Je krijgt er toch gedurende de zwangerschap al snel zo tussen de 8 en 15 kilo bij, wel zo prettig dat je dan ook voldoende ondersteunt wordt. Het is daarbij verstandig te kiezen voor Vans schoenen. Deze hebben een stevige zool en hebben een wat bredere pasvorm. Deze schoenen zijn bij uitstek geschikt voor een zwangere vrouw.

Zachte schoenen

Vooral wanneer het warmer wordt buiten, is de kans aanzienlijk dat je veel meer vocht vast houdt. Dit valt in de ochtend meestal nog wel mee, maar naarmate de dag vordert en je steeds langer hebt gelopen en gestaan, zakt het vocht natuurlijk allemaal naar beneden. Je zult dan al snel merken dat je ongelofelijke opgezwollen voeten krijgt, waardoor het niet prettig is om schoenen te dragen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om te kiezen voor een schoen gemaakt van zachte materialen. Wanneer je voet dan uitzet, heeft je schoen te kans om ook uit te zetten. 

Slippers

Uiteraard is het in de winter niet echt een optie om op slippers rond te lopen, althans thuis niet. Wel is het aan te raden, dat wanneer je veel last hebt van je voeten, gewoon slippers aan te doen. Ondanks het feit dat het wellicht niet heel erg chique staan, vind je bij Durlinger ook tal van stijlvolle slippers die je perfect kunt matchen met talloze stijlen.