Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Baby speelgoed kopen? Hier moet je op letten

Jouw baby ontwikkelt zich razendsnel en vooral de zintuigen ontwikkelen zich in een rap tempo. Het zien, voelen, ruiken en horen is heel belangrijk voor een kind en om zijn of haar ontwikkelingen te stimuleren kun je ook het beste baby speelgoed kopen dat dit doet. Wanneer je op zoek gaat naar geschikt speelgoed voor je baby kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Daarom geven wij in onze blog handige tips en trucs over waar je op moet letten wanneer je het koopt.

Bijtspeelgoed mag niet ontbreken

Voor wat oudere baby’s vinden het prachtig om alles wat los en vast zit in zijn of haar mond te duwen en daarom kun je het eeuwige bijten en knibbelen het beste stimuleren met speciaal bijtspeelgoed. Baby speelgoed dat als bijtspeelgoed wordt geclassificeerd is vaak van mooie kleurtjes en 100% siliconen gemaakt. Dat maakt het speelgoed ook veilig terwijl het kindje zijn zintuigen verder ontwikkelt. Bijtspeelgoed is ook perfect wanneer de tandjes doorkomen, want dan geven deze speciale ringen andere vormen waarop gebeten kan worden verlichting.

Baby speelgoed dat beweegt en geluid maakt is interessant

Al het baby speelgoed dat beweegt en geluid maakt is interessant en gelukkig is er een overvloed aan producten die bewegen en geluiden maken. Denk aan de muziekmobiel voor boven de ledikant of de box en speelkleden met bewegende onderdelen. Een mooi en leuk muziekdoosje zou ook nog uitkomst kunnen bieden terwijl het kindje zelf geluid kan maken door te rammelen met een mooie rammelaar. Ook speciale voel-boekjes met geluid zijn interessant om uit voor te lezen en laat het kindje maar lekker alle vakjes aanraken.

Speelkleden en boxkleden

Wanneer het kindje kan zitten en kruipen is het fijn dat hij of zij wel van optimaal comfort geniet. Een mooi en kleurrijk speelkleed of een comfortabel boxkleed mogen dan zeker niet ontbreken. Deze kleden zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Dus je kunt deze ook prima afstemmen op bijvoorbeeld het interieur van de kinderkamer of van de kamer waar de box staat. Of waar je het kindje wil laten spelen. Kleedjes zijn in de basis van zachte materialen gemaakt zodat het kindje van optimaal comfort kan genieten.

Baby speelgoed om te knuffelen

Natuurlijk wil je baby iets vasthouden en knuffelen. Daar zijn ze gek op! Daarom is het belangrijk om mooie knuffels te kopen. Die lekker zacht aanvoelen en leuke diertjes en figuurtjes uitbeelden. Zo kan je kindje terwijl hij ligt, zit of rondkruipt lekker knuffelen wanneer hij of zij daar zin in heeft. Terwijl een mooie collectie van knuffels ook nog eens enorm leuk is om neer te zetten. 

Combineer en maak de kinderkamer compleet

Het mooie aan baby speelgoed is dat je een enorme collectie aan knuffels, producten die bewegen en geluid maken en zowel het comfort als de zintuigen van het kindje bevorderen kunt kopen bij Baby’s Only. Het is leuk om zoveel mogelijk producten, materialen en kleuren te combineren, want dan maak je de kinderkamer echt een bijzonder plekje waar jouw kindje graag is. Terwijl de baby zich nooit hoeft te vervelen!