Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Zwangerschapsvitaminen goed voor jou en je baby

Tijdens je zwangerschap wordt er veel van je lichaam gevraagd, zo lever je direct bouwstoffen aan je baby. Daarom is het belangrijk dat je tijdens deze periode extra goed let op je gezondheid en je eetpatroon. Wanneer je gezond en bewust probeert te eten en te leven, dan zorg je ervoor dat je lichaam de nodige brand- en bouwstoffen binnenkrijgt. Echter is het moeilijk om de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door zwangerschapsvitaminen te slikken zorg je ervoor dat je de benodigde bouwstoffen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor jezelf en je kind. Zwangerschapsvitaminen zijn niet alleen tijdens je zwangerschap van belang, maar ook in de periode na je zwangerschap. Als je borstvoeding gaat geven is het namelijk ook belangrijk dat je de juiste vitaminen binnenkrijgt.

logo

Belangrijke zwangerschapsvitaminen in een supplement

In zwangerschapsvitaminen zitten een aantal belangrijke vitaminen die belangrijk zijn voor jou en je baby. Zo zijn foliumzuur en vitamine D3 de belangrijkste vitaminen. Een tekort aan foliumzuur in de eerste weken van je zwangerschap kan het risico op een open ruggetje bij je baby vergroten. Bovendien zijn er naast deze vitaminen nog een hoop andere vitaminen eraan toegevoegd, zoals vitamine C, vitamine B12 en Vitamine B6. Daarnaast zijn er ook voedingssupplementen die probiotica en omega 3 vetzuren speciaal voor zwangere vrouwen aanbieden. De meeste zwangerschapsvitaminen zijn verkrijgbaar in tabletten of capsules en zijn geschikt voor veganisten en vegetariërs.

doctor_s_best_-_folaat_-_natuurlijk_foliumzuur

Wel of geen zwangerschapsvitaminen slikken?

Er zijn veel vrouwen die twijfelen of ze extra zwangerschapsvitaminen moeten slikken. Ben jij ook aan het twijfelen dan is het altijd aan te raden om je eerst goed te laten informeren. Niet alle voedingssupplementen zijn geschikt om te gebruiken als je zwanger bent. Bovendien zijn zwangerschapsvitaminen slechts een aanvulling op je voedingspatroon en geen vervanging.