Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Verschillende soorten chiropractie

Er zijn verschillende soorten chiropractie die worden toegepast om patiënten van pijn te verlichten. De meest voorkomende technieken zijn: activator methode, diversified techniek, gonstead techniek, sacro-occipitale techniek en Thompson Terminal Point techniek. Bij chiropractie in Rotterdam worden deze technieken aangeboden.

Activator techniek

De activator methode gebruikt een apparaat, genaamd een activator, om kleine trillingen op het betrokken gebied te geven. Het helpt bij het verlichten van de spanning in de spieren en het herstellen van de beweging van gewrichten. Door chiropractie Centraal wordt deze techniek als een van de beste technieken gezien.

Diversified techniek

Diversified techniek maakt gebruik van scherpe manipulaties voor het behandelen van rugklachten. Er wordt eerst onderzoek gedaan naar de positie van het ruggenmerg en daarna worden krachtige, gerichte impulsen toegepast op specifieke gebieden om verdere schade aan het zenuwstelsel te voorkomen.

Gonstead techniek

Gonstead techniek maakt ook gebruik van gerichte manipulaties en heeft als doel om subluxaties of misvormingen in de wervels te corrigeren door deze op de juiste plaats terug te brengen. Het is een precisiewerk dat kan helpen bij pijnvermindering in nek- en rug regio’s.

Sacro-occipitale techniek

Sacro-occipitale techniek richt zich op misvormingen in vezels en pezen rond het stuitbeen die kunnen resulteren in rugklachten of stijfheid. Dit wordt normaal gesproken bereikt door druk toe te passen op bepaalde punten op het lichaam, totdat er vrijheid ontstaat tussen gewrichten of structuren die problemen veroorzaken in andere delen van het lichaam.

Thompson Terminal Point techniek

Thompson Terminal Point techniek gebruikt een ‘drop-style’ benadering waarbij de patiënt naar beneden wegrolt met houtblokken onder het lichaam. Deze techniek helpt bij pijnverlichting, doordat er minder druk wordt uitgeoefend op de lumbale wervels dan bij andere manipulatietechnieken, zoals de diversified techniek.