Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

LEGO technic, top speelgoed!

Therapie

Wanneer je een echte LEGO bouwer bent, dan weet je natuurlijk als geen ander hoeveel uitdaging sommige sets met zich mee kunnen brengen. Toch bleek dat er ook heel veel vraag was naar de wat meer technische kant van de verschillende creaties. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een raceauto met bewegende, draaiende en dus ook mechanische onderdelen. Op deze manier kon ervoor worden gezorgd dat de prachtige bouwwerken ook daadwerkelijk tot leven konden worden gewekt. Het hele concept rondom LEGO Technic is inmiddels alweer ruim 40 jaar oud. Het leuk is, is dat het binnen LEGO ook echt wordt gezien als een op zichzelf staand project. Wat uiteindelijk, gezien het feit het al ruim 40 jaar op de markt is, ontzettend succesvol is geworden. Zowel jong als oud speelt ermee. Maar vanaf welke leeftijd is LEGO Technic eigenlijk geschikt?

Zelfs al voor de kleintjes

Uiteraard is LEGO niet geschikt voor alle leeftijden. Helemaal niet voor kinderen die jonger zijn dan 4 jaar. Op deze leeftijd hebben de meeste kinderen nog de neiging om alles in hun mond te stoppen, met natuurlijk alle gevolgen van dien. Omdat ze nog te jong zijn om te kunnen begrijpen dat dit niet mag, is het belangrijk dat ook bij ze uit te buurt te houden. Wel zijn er enkele LEGO Technic sets, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Uiteraard is er dan wel rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad en is dit niet te vergelijken met de LEGO Technic die voor volwassenen of oudere kinderen op de markt wordt gebracht. Deze LEGO is eigenlijk onder te verdelen in een aantal verschillende categorieën. Zo gaat het op leeftijd, maar ook op niveau. Een kind van 8 kan namelijk al wel het niveau hebben van een volwassene.

Wat maakt LEGO Technic nu zo leuk?

Het leuke hieraan is voordat het je creaties tot leven brengt. Waar de meeste LEGO bouwwerken toch redelijk staties zijn, is dit nu niet het geval. Doordat je verschillende onderdelen kunt draaien en bewegen, heb je het gevoel alsof je in een echte wereld bezig bent. Ook verschillende pneumatische technieken brengen het bouwen met LEGO naar een totaal andere dimensie. Het is daarom dus ook niet vreemd dat ook ouderen het helemaal geweldig vinden en uren kunnen spelen met de verschillende sets die er inmiddels op de markt verkrijgbaar zijn.

Online shoppen

Ben jij op zoek naar een paar leuke nieuwe lego sets? Dan zijn er online ontzettend veel LEGO aanbiedingen te vinden. Door goed te zoeken kan het je soms de nodige euro’s schelen. Let wel op dat wanneer je voor de feestdagen iets koopt, de verschillende sets vaak niet in de aanbieding zijn. Uiteraard kun je online wel kijken waar iets het goedkoopste is. Het is daarom dus ook zeker aan te raden om hier gebruik van te maken.