Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Heb je nog een coronabewijs nodig als je op reis gaat?

Het is eindelijk zo ver. Je gaat op vakantie! Of misschien ga je wel op zakenreis, of op bezoek bij familie of vrienden in het buitenland. COVID-19 is er altijd nog. Veel landen hebben tot op de dag van vandaag nog steeds veel maatregelen getroffen om hun eigen land zo veilig mogelijk te houden en om de reguliere zorg in het land te laten draaien. Om veel landen binnen te komen heb je een negatieve testuitslag nodig. Zelfs als je volledig  bent gevaccineerd. Maar welke test heb je precies nodig? En voor welke landen is dit allemaal nodig? Dat laatste is afhankelijk van de regels van het land. Deze kun je het beste nakijken bij het RIVM.

PCR-test

Een PCR-test test je op corona. De PCR test of jij een stukje genetisch materiaal in jouw speeksel hebt zitten. Als dit aanwezig is wordt je positief getest op COVID en ben je dus besmet. Is het niet aanwezig dan heb je op dat moment dus geen corona. De PCR-test is het meest betrouwbaar. Hoewel de meeste landen volledig zijn vrijgegeven, moet je voor sommige landen nog steeds een negatieve PCR test bij je hebben. 

Zelftest

Een zelftest zegt het eigenlijk al. Je test jezelf op corona. Bij How are you diagnostics kan je een zelftest in de webshop kopen. Het bedrijf stuurt de test dan naar jouw huis toe. Thuis kun je op alle gemak jezelf testen of je laten testen door een vertrouwelijk persoon. Als je jezelf hebt getest stuur je het monster naar het lab toe. Het lab laat jou en How are you diagnostics weten of jij besmet bent met het virus.