Baby and Mom

Tips en Hints voor u en uw baby!

Een chiropractor bezoeken: ook aan te raden voor mensen die geen pijn hebben

Chiropractor

Veel mensen bezoeken pas een chiropractor wanneer ze pijn constateren in of rondom de wervelkolom. Dit is enerzijds begrijpelijk, maar aan de andere kant ben je dan eigenlijk al aan de late kant met je hulpvraag. Als bijvoorbeeld door een structureel verkeerde houding je wervelkolom al problemen aan het geven is, dan zal het voor een chiropractor meer werk zijn om je kwetsuur te verhelpen. Daarom is het van tijd tot tijd bezoeken van een chiropractor voor iedereen aan te raden, dus ook voor mensen die (nog) geen pijn ervaren. Je kunt dit vergelijken met het af en toe bezoeken van je tandarts voor een preventieve controle. Een tandarts checkt of je gebit nog in orde is en geeft tips; een chiropractor doet hetzelfde voor je o zo belangrijke wervelkolom.Chiropractor

 

Wat kun je verwachten van een eerste bezoek? 

Als je voor het eerst een chiropractor bezoekt, dan zal eerst uitgebreid je algehele gezondheidssituatie worden besproken. Potentiële stressfactoren in je leven worden er dan ook bijgehaald. Bovendien zal je lichaam worden onderzocht, waarbij extra aandacht wordt besteed aan hoe elementaire zaken functioneren. Tenslotte bestudeert de chiropractor natuurlijk uitgebreid je houding. Hierover krijg je mogelijk nog wat belangrijke adviezen mee.

 

Wat valt er te zeggen over het aantal benodigde behandelingen?

Mocht je een behandeltraject gaan volgen bij een chiropractor, dan wil je natuurlijk weten op hoeveel behandelingen je ongeveer kunt rekenen. Welnu, dit aantal hangt sterk af van factoren als je leeftijd, je levensstijl, de ernst van de klachten en hoelang de klachten al bestaan. Pas als die informatie bekend is kan er een redelijke inschatting worden gedaan van het aantal benodigde behandelingen. Bij het tweede consult mag je daar meer duidelijkheid over verwachten.